top of page

Kell-e figyelmet fordítani az UV hajvédelemre?


uv védelem a hajnak

Amikor süt a nap, mindannyian tudjuk, hogy fontos a fényvédő krém használata a bőrünk védelme érdekében. De vajon gondolunk-e a hajunk védelmére is a napsugárzástól? A nap ereje nemcsak a bőrünket károsíthatja, hanem a hajunkat is, amely szárazzá válhat, színe kifakulhat, és töredezni kezdhet.


Nyáron sokunk haja göndörödik a napsütéstől, ami nyaraláskor jól néz ki, de közelebbről nézve a hajunk nem mindig olyan egészséges. Gyakran tapintásra száraz, a hajvégek töredezettek, és a haj fénytelennek, élettelennek tűnik, különösen akkor, ha a napsugarak hatását tengervíz vagy klór erősíti.

A nyaralásból visszatérve szeptemberben a hajunk durvább, szárazabb, fénytelen és színe fakó. Mit tehetünk ez ellen? Az első lépés a megelőzés, amely nem igényel több időt, mint egy napszemüveg felkutatása.


Hogyan károsítja a nap a hajunkat, és mit tehetünk ellene?


A napsugarak károsítják a haj fehérjeszerkezetét. A hajunk 95%-ban fehérjéből, pontosabban keratinból áll. Amikor ez a fehérjeréteg károsodik, a haj porózussá, törékennyé válik és elveszíti nedvességtartalmát. Ha a napot tengeri sóval kombináljuk, az igazi katasztrófát jelent a hajunk számára, ami unalmas, fodros hatást eredményez.

Különösen a vékony szálú szőkék vannak nagyobb veszélyben, míg a barnák hajszálaiknak köszönhetően jobban bírják a napsütést.


Hogyan védhetjük meg a hajunkat nyáron?


Mielőtt kimegyünk a napra vagy a tengerbe ugrunk, használjunk UV-szűrős hajápoló termékeket, mint például spray vagy olaj. Tartózkodásunk alatt rendszeresen frissítsük ezt a réteget, és használjunk fényvédőt is. Fontos, hogy minőségi terméket válasszunk, amely nem zsírosítja és nem nehezíti el a hajat. Ha egy termék nem válik be, könnyen a "kozmetikai pokolban" találhatjuk magunkat.

Egy másik remek ötlet, hogy még a nyár előtt keratinkezelésre menjünk, hogy a hajunk a napsütéses napokra teljesen felkészüljön. Ősszel is érdemes hasonló regeneráló kezelést alkalmazni.Hogyan előzhetjük meg a haj színének fakulását nyáron?


Amennyire csak tudjuk, vigyázzunk a hajunkra! Ha a frizuránk és hajformánk megengedi, hagyjuk a hajszárítót, hajsütővasat és vasalót a fiókban.

Nézzük át szépségarzenálunkat, és válasszuk a legkíméletesebb termékeket. Hajmosáshoz használjunk szulfátmentes sampont vagy gyengédebb alternatívákat, amelyek nem szárítják ki a hajat. Rendszeresen használjunk hidratáló és tápláló maszkot a fejbőrünkre.

Lapozzunk át egy divatmagazint, hogy megtudjuk, melyik fejfedő a legtrendibb, és szerezzünk be néhányat. Ne nevessünk, egy sapka, kalap vagy stílusosan megkötött selyemsál jobban védi a hajat, mint a legdrágább kozmetikumok!

12 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page